top of page

Ani's World gebruikt alleen omschrijvingen die auteurs voor zichzelf en hun personages gebruiken.


Call me by your name: Ani's World gebruikt alleen omschrijvingen die auteurs voor zichzelf en hun personages gebruiken.

Sinds iets meer dan een jaar verwijzen we niet meer naar kinderboeken of de schrijvers ervan als #OwnVoices. Wij gebruiken voortaan bepaalde omschrijvingen die auteurs voor zichzelf en hun personages gebruiken (bijvoorbeeld "Bosnisch-Nederlandse auteur" of "autistische hoofdpersoon").

Auteur Corinne Duyvis bedacht in september 2015 de hashtag #OwnVoices. Het werd in het leven geroepen als een verkorte hulpmiddel voor boeksuggesties voor fans om boeken aan te bevelen van auteurs die openlijk de verschillende identiteiten van hun hoofd personages deelden in een Twitter thread. De hashtag was nooit bedoeld om in zo'n brede zin te worden gebruikt, maar is vervolgens geëvolueerd tot een "Catch-all" uitdrukking.

De uitgeversindustrie gebruikt de term "Catch-all" als marketingterm. Het gebruik van #OwnVoices in deze rol levert problemen op vanwege de dubbelzinnigheid van de term, die ertoe heeft geleid dat diverse artiesten in ongemakkelijke en mogelijk gevaarlijke situaties werden geplaatst. Dit is erg herkenbaar voor ons en we hebben dit ook gevoeld tijdens de beginjaren van Ani's World. Het is van cruciaal belang om de taal te gebruiken die auteurs wensen te gebruiken om de positieve aspecten van zichzelf en hun personages te benadrukken. (We Need Diverse Books 2021).

Ani's World zet zich in voor het promoten en ondersteunen van diverse schrijvers en hun werk, en dat zullen we blijven doen.

Neem een kijkje in onze winkel vol inclusieve & diverse boekendozen en meer producten op www.anis-world.com/winkel

24 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page